24sedum.net

24 седум вести портал

ОВОЈ ГРАД ВО ЦРНА ГОРА Е ВО ЦРВЕНА ЗОНА – многу Македонци летуваат таму, а короната се шири со голема брзина!

Будва стана корона жариште. Во Црна Гора има најмногу нови случаи за четири месеци, а најмногу инфицирани има во Будва. Градот е во црвената зона.

Потврдени се 332 нови случаи на коронавирус. Меѓу нив има 41 турист, претежно од Будва и Улцињ.

Дека ситуацијата е комплицирана, потврди и директорот на Црногорскиот институт за јавно здравје, Игор Галиќ. Tој вели дека повторно има локален пренос на коронавирусот и дека може да се разговара за нов бран. Oткако почна пандемијата имаше и период кога Црна Гора беше земја без корона. Во сите земји во регионот расте бројот на инфицирани со ковид. Црна Гора е земја каде нашите туристи можат да патуваат слободно, без ПЦР тест.