24sedum.net

24 седум вести портал

Македонска Каменица е со најмал број на заболени од корона

Македонска Каменица е општина со најмал број на заболени од корона. Во градот има само еден активен случај на коронавирусот. 

По 2 активни има во Дојран, Крушево, 3 во Демир Капија, 6 во Демир Хисар, 7 во Крива Паланка, 8 во Неготино, 10 во Пехчево, а Богданци има 11. 

Во последните 24 часа се направени 7.571 тестирањe, а регистрирани се 1.074 нови случаи на КОВИД-19.