24sedum.net

24 седум вести портал

Скопје со најмногу активни случаи, следуваат Тетово и Гостивар: Каква е состојбата со коронавирусот во останатите градови?

Во последните 24 часа се направени 7.571 тестирањe, а регистрирани се 1.074 нови случаи на КОВИД-19, информираат од министерството за здравство, согласно податоците од Институтот за јавно здравје. Починати се уште 24 лица.

Во Скопје – 357, Гостивар и Тетово – по 155, Куманово – 74, Кичево – 51, Струмица – 40, Дебар – 20, Струга – 27, Велес – 22, Прилеп – 21, Битола и Штип – по 17, Кавадарци – 16, Гевгелија – 15, Свети Николе – 13, Ресен – 11, Охрид и Кочани – по 9, Радовиш, Валандово и Кратово – по 8, Богданци – 6, Берово и Македонски Брод – по 5, Неготино, Крива Паланка, Делчево, Виница и Пехчево – по 1.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 72267, Активни 3088, Куманово 9603, Активни 595, Тетово 9247, Активни 1668, Прилеп 8463, Активни 120, Гостивар 6807, Активни 1373

Битола 6517, Активни 168, Велес 5586, Активни 99, Кавадарци 5272, Активни 92