24sedum.net

24 седум вести портал

Зема се поголем замав: Нови 1510 случаи на коронавирус, а 11 починати во соседна Србија

Коронавирусот во последните 24 часа е потврден кај 1.510 лица, а истовремено како последица од оваа болест починале 11 пациенти.

Тестирани се 11.521 лица. На респиратор се приклучени 30 пациенти.

Од почетокот на пандемијата тестирани се 4.895.234,позитивни биле 741.071 а починале 7.206 лица.