24sedum.net

24 седум вести портал

Актуелен градоначалник од ВМРО ќе настапи како НЕЗАВИСЕН кандидат на локалните избори

Актуелниот градоначалник на општината Илинден, Жика Стојановски, ќе биде независен кандидат на претстојните локални избори.

Тој соопшти дека со силна поддршка од жителите на општина Илинден и од бизнис секторот собрал доволно потписи и неговата кандидатура како независен кандидат за градоначалник е потврдена.

ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник во оваа општина предложи друг кандидат. Стојановскиќе се бори за својот петти градоначалнички мандат.