24sedum.net

24 седум вести портал

Бабичка освоила половина милион евра на грепка, сопственикот на киоскот и ја украл

Сопственик на киоск во Наполи и украл на бабичка добитна грепка од половина милион евра, па се обидел да побегне на Канарските острови.

Бабата купиле две грепки во неговиот киоск, а кога ја видела добивката го замолила вработениот да и го потврди износот.

Тој грепката му ја дал на сопственикот на кисокот, кој ја ставил во џеб и побегнал. Седнал на својот скутер и заминал кон аеродромот во Рим.

Според пишувањата на италијанските медиуми, тој се обидел гранична полиција на аеродромот да ја измами и да избега.

Кај себе имал само авионска карта, но не и грепката. Тој се сомничи за кривично дело кражба иако се уште не се знае каде завршила добитната грепка