24sedum.net

24 седум вести портал

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Отворен првиот МekДоналдс ресторан во Македонија

1997 година на 7 септември во Скопје беше отворен првиот Мекдоналдс ресторан.

Во Македонија имаше седум ресторани со околу двесте вработени, а во светот има повеќе од 37.000 Мекдоналдс ресторани.

Првите ресторани ,,Мекдоналдс’’ се отворија во САД, Канада, Костарика, Панама, Јапонија, Холандија, Германија, Австралија, Франција, Ел Салвадор и Шведска.

Во Македонија Мекдоналдс рестораните се затворија во 2013 година.

Сега, по цели 8 поминати години, има најави дека интернационалиот гигант за брза храна повторно се враќа во Македонија.