24sedum.net

24 седум вести портал

Брачен пар им испратил фактура на сите кои не се појавиле на нивната венчавка: „Јавете нѝ како ќе плаќате, ви благодариме“

Брачен пар им испратил фактура на сите кои не се појавиле на нивната венчавка: „Јавете нѝ како ќе плаќате, ви благодариме“

Младиот брачен пар Даг Симонс и Дедра Мекги одлучиле по церемонијата, на сите гости кои не се појавиле да им испратат казна и тоа во облик на фактура.

На сите поканети кои не успеале да дојдат на венчавката, парот преку мејл им испратил фактура во износ од 240 долари, со објаснување дека тоа е казна за местото кое тие го платиле, а гостите не се појавиле, ниту најавиле дека нема да дојдат.

„Го потврдивте присуството, а потоа не се појавивте. Ние однапред плативме за вашите места. Јавете нѝ кој начин на плаќање ви одговара, ви благодариме“, стои во нивното официјално писмо.