24sedum.net

24 седум вести портал

ВЕЧЕРВА ВО СКОПЈЕ: Пристигнува “европскиот воз”

Европскиот воз” вечер пристигнува на скопската железничка станица

Во рамки на глобалниот настан „Connecting Europe Express” со кој се одбележува Годината на железницата, вечер на Железничката станица Скопје ќе пристигне Европскиот воз со кој се претставува железницата како еден од најодржливиот, најбезбеден и иновативен начин на транспорт.

Во рамки на оваа иницијатива и земјава е дел од глобалниот настан „Connecting Europe Express – Европскиот воз” кој поминува низ 26 земји меѓу кои и Македонија.