24sedum.net

24 седум вести портал

KOИ ЗЕМЈИ ВО ЕВРОПА СЕ НАЈЗАГРОЗЕНИ ОД КОРОНАВИРУСОТ Европскиот центар за превенција на болести објави нова мапа

Италија има подобра ситуација во однос на минатата недела. Поголемиот дел од земјата е во портокалова зона со тоа што некои делови, во споредба со минатата недела, се во зелена зона.

Во најновата корона мапа што секој четврток ја објавува, Европскиот центар за превенција и контрола на болести може да се види дека во однос на минатата недела повеќе земји се во зелената и во црвената зона.

Во соседна Грција состојбата е непроменета – од минатиот четврток одредени делови се во портокалова фаза, но поголемиот дел од земјата е во црвена зона.

Хрватска и понатаму е во црвена зона.

Италија има подобра ситуација во однос на минатата недела. Поголемиот дел од земјата е во портокалова зона со тоа што некои делови, во споредба со минатата недела, се во зелена зона.

Темноцрвени се цела Словенија, како и Естонија и Литванија.

Шпанија и Франција во однос на претходната недела, повеќето нивни делови се во зелена зона, но, некои остануваат портокалови