24sedum.net

24 седум вести портал

Дневница 1200-1500 денари, платенa xрана: Овoj град во Македонија има потреба од берачи на јаболка

Платена храна и околу 1200-1500 денари дневница.

Ова е цената за берење на јаболка која се очекува да биде понудена на јаболкоберачите во Преспа.

Сезоната за берење на јаболката почна на крајот на септември, а трае се до крајот на октомври.

Потребна е работна сила и за пакување и складирање на јаболката, за што дневницата е слична, а потреба од ваква работна сила има постојано.