24sedum.net

24 седум вести портал

МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ШВАЈЦАРИJA НА БАЛKAНОТ, ВЕЛИ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ

Дебар секогаш бил пример за соживот. Јас сум учел токму од Дебар.

Порачувам да си го сочуваме заедништвото, да се почитуваме и да не дозволиме никој да не дели заради политички цели, беше пораката на лидерот на СДСМ, Зоран Заев до дебрани на изборниот митинг одржан попладнево.

Исто така тој ги повика своите сопартијци и сите дебрани да го подржат Хекуран Дука, од ДУИ, за градоначалник „ кој го заслужува вториот мандат, како човек кој вреди, кој реализираше проекти во изминатите години за доброто на сите граѓани во општината“.

Порача дека земјата ги има сите природни убавини и богатства и оти можеме да бидеме Швајцарија на Балканот „само што треба да бидеме единствени и да работиме на тоа“.