24sedum.net

24 седум вести портал

Активисти на Левица се обидоа да направат инцидент кај споменикот “Могилата на непобедените” (ВИДЕО)

Активисти облечени во маици со обележје на политичката партија Левица го „окупираа“ меморијалниот комплекс Могила на непобедените во Прилеп каде претпладнево се одбележува 11 Октомври – Денот на народното востание.
Активисти облечени во маици со обележје на политичката партија Левица го „окупираа“ меморијалниот комплекс Могила на непобедените во Прилеп каде претпладнево се одбележува 11 Октомври – Денот на народното востание.

Група од 11 лица застана пред споменикот и го попречи патот на државните делегации кои требаше да положат цвеќиња. Делегациите од кабинетот на претседателот Стево Пендаровски, од Владата, од Собранието, од Армијата, од Сојузот на борци, дипломатски делегации и други, мораа да ги заобиколуваат за да стигнат до местото каде требаше да положат цвеќе и да оддадат почит

Група од 11 лица застана пред споменикот и го попречи патот на државните делегации кои требаше да положат цвеќиња.

Делегациите од кабинетот на претседателот Стево Пендаровски, од Владата, од Собранието, од Армијата, од Сојузот на борци, дипломатски делегации и други, мораа да ги заобиколуваат за да стигнат до местото каде требаше да положат цвеќе и да оддадат почит