24sedum.net

24 седум вести портал

ВРЕМЕ Е ЗА ЗИМНИЦА Американската амбасадорка Кејт Мери Брнз пече пиперки и готви ајвар ВИДЕО

Американската амбасадорка во земјава, Кејт Мери Брнз како и повеќето македонски граѓани, ги практикува обичаите на земјава. Таа, како и поголем дел од населението подготвува ајвар во месец октомври.

– Сезона на ајвар во резиденцијата на нашата амбасадорка со специјалниот „Ред Дог“ ајвар. Кои се вашите омилени традиции за храна? – пишува американската амбасада на Фејсбук.