24sedum.net

24 седум вести портал

Филипче: Влез во затворени места само со сертификат за примени две дози вакцини

Министерот за здравство Венко Филипче, посочи дека следниот понеделник во Влада ќе се разговара за воведување на мерката во затворените места да може да се влезе само со сертификат за примени две дози вакцини.

– Во однос на дополнителната мерка, ќе дискутираме во штабот во Владата, следната недела. Согласно препораките на Комисијата за заразни болести, ќе оставиме една-две недели дополнителни, со оглед на тоа што е најавено за да почне да важи препораката за во сите затворени места, наместо со една, да биде потребен сертификат со две дози на примени вакцини, рече Филипче.