24sedum.net

24 седум вести портал

Конечно е ослободен: Елен две години се движел со автомобилсka гума околу вратот/ВИДЕО

Еленот, кој две години се движеше низ ридовите на американската сојузна држава Колорадо со автомобилска гума околу вратот, конечно е ослободен од необичното оптоварување, пренесуваат Агенциите.


Ова денеска го изјавија службениците на Службата за паркови и диви животни (ЦПВ) во Колорадо. Полицајците мораа да го заспијат еленот стар четири и пол години и да му ги отстранат роговите за да ја отстранат гумата. Ова беше четврти обид да се отстрани гумата во изминатите седум дена.


„Беше многу тешко да се отстрани гумата. „Ние повеќе би сакале да можевме да ја исечеме и да му ги оставиме роговите, но не можевме да ја пресечеме челичната рамка на гумата“, рече официјалниот претставник Скот Мардок.


Според него, гумата била полна со борови иглички и нечистотија, што било дополнителен товар за животното. Службениците забележаа елен со гумена лента околу вратот во јули 2019 година.