24sedum.net

24 седум вести портал

Зошто луѓето родени во месец OКТОМВРИ се толку посебни ?!

Луѓето родени во октомври се многу романтични, но и многу одговорни деловни луѓе. Еве неколку интересни факти за оние кои се родени овој месец.

Спортски се
Како и луѓето родени во септември, луѓето родени во октомври се исто така многу атлетски типови. Имено, колку повеќе мајката е изложена на летно сонце за време на бременоста, толку повеќе придобивките од витаминот Д ќе влијаат на нејзиното неродено дете. Една од овие придобивки е растот на коските и мускулите.

Нивниот цвет на раѓање е невен
Невенот е растение кое може да порасне и до 60 сантиметри и кое е ценето за неговата лековита моќ. Така, невенот често се користи за ублажување на исекотини, изгореници, рани, па дури и за убоди или убоди од инсекти.

Тие се романтични
Луѓето родени во октомври се многу шармантни и се многу добри романтични партнери. Со нив владее Венера, затоа создаваат хармонија и се познати како миротворци.

Тие се деловно ориентирани
Тие се вредни и одлучни и се многу ориентирани кон бизнисот. Кога ќе започнат нешто, мора да го завршат.

Роден камен е опал и турмалин
Опал често се поврзува со среќа. Но, според легендата, оние што носат опал, но не се родени во октомври, ќе доживеат несреќа. Турмалин, од друга страна, се смета дека штити од лоша енергија и негативни мисли.

Тие се харизматични
Луѓето родени во октомври се многу харизматични. Со својот шармантен став, тие се способни да го освојат сечие срце. Токму поради нивната харизма, луѓето родени во октомври се многу популарни и секој сака да им биде пријател.

Тие се искрени и ја ценат вистината
Луѓето родени во октомври се многу искрени и се држат до вистината. Со нив, секогаш ќе знаете на што сте и нема да озборуваат зад грб. Исто така, тие имаат таканаречено шесто сетило за откривање лаги и ќе мирисаат доколку не сте искрени со нив. Бидејќи секогаш се искрени со вас, за возврат очекуваат иста доза искреност.

Тие се креативни
Луѓето родени во октомври се креативни умови. Нивната креативност е многу корисна во нивните животи, особено во работната средина. Таа доблест е причината зошто луѓето родени во 10 -тиот месец се успешни во областа на уметноста и дизајнот.