24sedum.net

24 седум вести портал

ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Еве колкав е процентот на излезеност до 15 часот

Според последните податоци објавени на веб страницата на Државната изборна комисија, до 15 часот правото на глас го оствариле над 30 отсто од гласачите, односно 32,06% од обработени 64,50% проценти од податоците.

Досега вкупно гласале 377.331 гласачи.

Во Новаци е забележана најголема излезеност од 59,16% отсто.