24sedum.net

24 седум вести портал

Први пораkи по затворањето на гласањето од Заев и Мицкоски (Фото)

Први пораки на Фејсбук на премиерот Заев и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски

Пораката од Заев гласи вака:

Денешните избори се многу важни за граѓаните и затоа верувам дека ќе ги изберат најдобрите советници и најдобрите градоначалници.

Драго ми е што кампањата помина со доминантно позитивната атмосфера, имавме европска изборна кампања и европски изборен ден.

Со овие избори испраќаме порака во каков правец треба да се движи нашата држава и нашите општини, затоа што дефинитвно граѓаните го очекуваат најдоброто за нив.

Порака од Мицкоски гласи вака:

Народот е определен. Надежта e родена. За секој човек во Македонија. Заеднички за новата иднина. Победа и голема одговорност!
Ви благодарам народе на Македонија!