24sedum.net

24 седум вести портал

Во 28 општини избрани градоначалници во прв круг – еве во koи

Според првичните податоци Државната изборна комисија, досега во 28 општини се избрани градоначалници во првиот круг и тоа:

Киро Нацков од ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Градско со освоени 55,66% од гласовите;

Анго Ангов од СДСМ за градоначалник на Дојран со освоени 53,21% од гласовите;

Аријан Ибраим од ДПТМ за градоначалик на Центар Жупа со освоени 71,16% од гласовите.

Звонко Пекевски од СДСМ за Берово со 51,25% од гласовите.

Блаже Шапов од СДСМ за Богданци со 50,70% од гласовите.

Ристо Манчев од ВМРО-ДПМНЕ за Босилово со 58,33% од гласовите.

Перо Костадинов од СДСМ за Валандово со 57,73% од гласовите

Марко Колев од ВМРО-ДПМНЕ за Велес со 51,63% од гласовите

Миле Петков од ВМРО-ДПМНЕ за Виница со 54,74% од гласовите

Горан Трајковски од СДСМ за Делчево со 51,14% од гласовите

Борчо Коцев од ВМРО-ДПМНЕ за Зрновци со 54,54% оод гласовите

Александр Георгиевски од ВМРО-ДПМНЕ за Илинден со 53,40% од гласовите

Димитар Костадиновски од ВМРО-ДПМНЕ за Јегуновце со 50,40% од гласовите Митко Јанчев од ВМРО-ДПМНЕ за Кавадарци со 72,35 од гласовите Виктор Паунов од ВМРО-ДПМНЕ за Карбинци со 59,40% од гласовите

Сашко Митовски од СДСМ за Крива Паланка со 54,75% од гласовите

Николче Мискоски од СДСМ за Кривогаштани со 50,83% Томе Христоски од СДСМ за Крушево со 52,70% Еркан Арифи од ДУИ за Липково со 72,59%
Драганчо Саботковски од ВМРО-ДПМНЕ за Могила со 57,28%

Горан Стојанов од ВМРО-ДПМНЕ од Неготино со 51,94%

Стевче Стевановски од ВМРО-ДПМНЕ со 51,29%
Борче Митевски од ВМРО-ДПМНЕ за Петровец со 63,84% Алија Јаоски од ДУО за Пласница со 76,65% Борче Јовчески од ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп со 54,56%

Стефче Трпковски од ВМРО-ДПМНЕ за Сопиште со 65,03% Дејан Владев од ВМРО-ДПМНЕ за Свети Николе со 51,97% Костадин Костадинов од СДСМ за Струмица со 53,71% од гласовите

Блерим Беџети од ДУИ за Сарај со 65,97%