24sedum.net

24 седум вести портал

МВР СЕ ОГЛАСИ: OTKРИВААТ ЗОШТО ГО ЗАПРЕЛЕ МАКСИМ

Максим Димитриевски актуелниот градоначалник и кандидат за градоначалник на Куманово, денеска е следен од возило на МВР, застанат, како што вели, без образложение и земени му се документи.

Со полициска придружба со ротациони светла возилото на градоначалникот на Куманово, кој овие избори оди како независен кандидат е однесено на технички сервис.

Од полицијата за Слободен печат изјавиле дека станува збор за редовна контрола на возила и дека законот важел за сите дури и за кумановскиот градоначалник.

Патрола од сообраќајната полиција во Куманово го запрела возилото со кое денеска се превезувал актуелниот градоначалник на Куманово,

Максим Димитриевски поради непрописно затемнети прозори на возило, информираат од МВР.