24sedum.net

24 седум вести портал

Најлошите XОPОСКОПСКИ парови

Можеби сте само на почетокот на врската со личност што ви се допаѓа, но изненадени сте што не се согласувате за наједноставната „глупост“. Или работите со некој со кого не можете да најдете заеднички јазик, колку и да се трудите? Или, постои член на семејството со кој никогаш не сте се согласиле и не знаете зошто. Можно е одговорот да лежи во хороскопот!

Ова се најлошите хороскопски парови, тие воопшто не се согласуваат, без разлика дали станува збор за љубов, работа или каква било друга врска. Не пропуштајте ги ниту најголемите манипулатори на зодијакот!

Овен и Риби

Првите и последните знаци на зодијакот се светлосни години едни од други! Нивните темпераменти, систем на вредности, чувства и потреби се сосема различни.

Овенот е оптимист, расположен за конкуренција, бара возбуда и се грижи за тоа што мислат другите. Рибите се емпати, имаат каприци, романтични се и замислени, но сакаат да се „засадат“ како маченици за се и сешто.

Тие воопшто не се согласуваат, а Овенот ќе ги изнервира Рибите до степен да пукаат во еден момент. А Рибите ќе го полудат Овенот со своето прекумерно размислување и пожртвуваност. Овенот и Рибите се голема енигма еден за друг и најдобро е да остане така.

Бик и Стрелец

Заедничко за овие два лика е желбата за авантура и секс. Можат да се согласат за тоа, што е одлично кога станува збор за романтична авантура, но за секоја подлабока врска, тие се страшна комбинација.

Бик сака контрола, Стрелец отфрла или презема. Стрелецот го кажува првото нешто што ми доаѓа на ум, а Бикот мери трипати, потоа сече еднаш – можеби. Стрелецот живее како утре да не постои, Бикот планира не само за себе, туку и за следните генерации. Бикот сака да остане дома, Стрелецот повеќе би сакал да биде на кое било друго место, само да биде надвор.

Лав и Девица

Едниот непослушен и неостварлив, другиот стабилен и строг – тие воопшто не одат заедно! Лавот сака да му се восхитуваат, да го обожуваат, да одлучува за се и да се забавува во исто време. Девицата гледа на сето тоа со неодобрување, одбива да троши енергија за глупости и ужива да ти објаснува што би можел да направиш подобро и побрзо во животот. Лавот зема многу енергија, а Девицата ја штеди и не ја троши лесно на луѓе кои не го заслужуваат тоа. Оваа врска, ако се случи, наскоро се претвора во борба за волја.

Вага и Јарец

Нивните разлики се толку едноставни и толку големи. Вагите сакаат да уживаат, трошат пари, се одмараат, си даваат одмор. Јарецот сака да планира, штеди, работи, подобрува. Тука нема многу заеднички места. Ако се во врска, овие два знака ќе се согласат, кавгите нема да бидат нивен проблем. Но, штом во реалниот живот и сите обврски што ги носи со него ќе затропаат на вратата, љубовта ќе се распрсне како меур од сапуница со која Јарецот само ја измил целата куќа, додека Вагата правеала којзнае што.

Скорпија и Водолија

Судир на зодијачки титани! Средба на Плутон и Уран, две далечни планети кои се бестрашни, моќни и независни и не се покоруваат на никого, исто како и знаците со кои тие владеат. Ниту Скорпијата, ниту Водолијата во животот не слушнале за компромис. И компромисот е основа на квалитетни односи. Двата лика се тврдоглави, одлучни, „заглавени“ во своите ставови и мисли и многу тешко се отвораат за другите. Ако се заедно, очекувајте експлозии и кавги! Скорпијата копнее за контрола, Водолиите за слобода, поради што тие во никој случај не се добар пар. Никогаш нема да научат што треба да направат за да бидат во хармонија, ниту ќе работат премногу напорно за тоа.

Се прашувате каде се Ракот и Близнаците? Овој пар не е катастрофа, некако тие секогаш ќе успеат да се согласат, дури и ако не гледаат идентично на светот.