24sedum.net

24 седум вести портал

Од 26 ПОЧИHАНТИ од KOBИД-19 кои биле вакцинирани, 17 примиле „Синофарм“

Како што информираат од Министерството за здравство, во период од 8.10 до 14.10, починале 105 пациенти со ковид-19, од нив над 75% биле невакцинирани. Од вкупно починатите пациенти во период од 8.10 до 14.10, само 26 пациенти починати со ковид-19 биле вакцинирани. Само еден од починатите пациенти немал хронично заболување и имал 80 години.

Двајца пациенти се вакцинирани со вакцината на „Фајзер“, тројца со вакцина „Астра-Зенека“, четири починати пациенти со ковид-19 примиле вакцина „Синовак“, а 17 пациенти примиле вакцина од производителот „Синофарм“.

Во продолжение, ве информираме за возраста и хроничните заболувања што ги имале 26-те пациенти кои починале со ковид.

8 октомври

Пријавени за починати 16 пациенти со Ковид 19, 5 од починатите биле вакцинирани:

84 год. кардиолошко заболување

62 год. кардиолошко заболување

78 год. кардиолошко заболување

63 год. кардиолошко заболување и дијабет

73 год. кардиолошко заболување и дијабет

9 октомври

Пријавени за починати се 18 пациенти, само 1 од пациентите бил вакциниран. Пациентот имал 80 години и имал две хронични заболувања дијабет и кардиолошко заболување.

10 октомври

14 пациенти пријавени за починати, од нив 3 вакцинирани.

64 год. кардиолошко и малигно заболување

59 год. со кардиолошко заболување

68 год. кардиолошко заболување и дијабет

11 октомври

18 пациенти пријавени за починати од нив 6 вакцинирани:

72 год. кардиолошка и белодробна болест

69 год кардиолошка болест

81 год кардиолошка болест и дијабет

76 год кардиолошка болест

64 год белодробно заболување

56 год кардиолошко заболување

12 октомври

6 пријавени за починати, само 1 вакциниран пациент на 80 години – нема хронично заболување;

13 октомври

20 пријавени за починати, 8 вакцинирани:

61 год. кардиолошко заболување и хипотироидизам

80 год. кардиолошко заболување, белодробно заболување и дијабет

77 год. кардиолошко заболување, белодробно заболување и дијабет

48 год. кардиолошко заболување, белодробно заболување и дијабет

72 год. кардиолошко заболување, дијабет и бубрежно заболување

77 год. кардиолошко и белодробно заболување

78 год. кардиолошко заболување, белодробно заболување и дијабет

71 год. кардиолошко заболување

14 октомври

13 пријавени за починати, 4 вакцинирани:

75 год. крдиолошко заболување

74 год. кардиолошко заболување и дијабет

64 год. кардиолошко заболување и дијабет

77 год. невромускуларно заболување