24sedum.net

24 седум вести портал

Пет најсрамежливи хороскопски знаци

Кај овие хороскопски знаци, срамежливоста е едноставно вродена карактеристика која тешко се менува.

Погледнете за кои хороскопски знаци станува збор!

Рак

Иако се преправаат дека се силни, Раковите се многу чувствителни и многу се срамат да ги покажат своите вистински чувства. Кога не успеваат да ги задржат за себе, мислат дека околината ги осудува поради тоа и чувствуваат срам.

Девица

Девиците се перфекционисти и сакаат да ги имаат сите работи под контрола затоа што се плашат од неуспех. И ако и кога навистина направат грешка, тоа е голем срам за нив и не можат да го сокријат својот срам од другите.

Вага

Вагите се отворени и искрени со сите, па истото го очекуваат и од другите. И токму поради нивната слепа доверба во луѓето, тие честопати се чувствуваат измамени и засрамени, бидејќи другите ја искористуваат нивната наивност.

Риба

Рибите се нежни и чувствителни по природа, па за многу припадници на овој знак доволно е некој само да им се обрати за да поруменат од срам.

Ова е причината поради која луѓето родени во знакот Риби обично имаат проблеми со запознавање нови луѓе.

Јарец

Амбициозните и одговорни Јарци живеат според правилата и ретко се препуштаат на моментот, а кога тоа ќе им се случи, подоцна се срамат што на кој било начин излегле од својот строг режим и се опуштиле.