24sedum.net

24 седум вести портал

Планирани се исклучувања на струја во следните два дена: Еве каде ќе нема

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

На ден 19.10.2021 година ( вторник ) :

од 07:45 до 15:30 часот, корисниците од селата: Страчинци, Виниче, Црешево и Булачани.(Општина Гази Баба)

од 08:00 до 11:30 часот, дел од с. Сопиште. (Општина Сопиште)

од 09:00 до 10:00 часот, корисниците од селата: Арнакија, Буковиќ, Ласкарци, Семениште, Раовиќ и Паничари. (Општина Сарај)

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с. Орешани. (Општина Зелениково)

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.3 во с. Горно Соње. (Општина Сопиште)

од 09:30 до 14:30 часот, корисниците од селата: Букович, Семениште, Раович, Чајлане, Ласкарци и Паничари. (Општина Сарај)

од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од Бул.Партизански Одреди зграда бр. 66 и објектите во околината. (Општина Карпош )

На ден 20.10.2021 година (среда):

од 08:55 до 11:00 часот, објектите на фирмата Џонсон Мети во индустриската зона Бунарџик. (Општина Илинден)

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од ул. Јакупица во нас. Драчево, (Општина Кисела Вода) и во истиот термин од 09:00 до 13:00 часот, дел од с. Бразда. (Општина Чучер Сандево)

од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од објектите лоцирани на патот кон Етно Село, Горно Нерези. (Општина Карпош)

од 10:00 до 12:30 часот, корисниците од дел од с. Инџиково. (Општина Гази Баба)