24sedum.net

24 седум вести портал

Апасиев прекy цитат од Kастро на фејсбук открива дали ќе коалицира со ВМРО-ДПМНЕ? – од тоа корист ќе имаат само нашите ривали

Дали лидерот на Левица преку овој фејсбук статус дава индиректен одговор за можна коалиција со ВМРО-ДПМНЕ?

Статусот на Апасиев во продолжение:

Првата политичка партија во која учествувал Кастро е партијата Ортодоксо. Тогаш освојуваат само 2 (две) пратенички места во кубанскиот парламент. Ставот на младиот стратег Фидел е:

„Не смее да има никакво коалицирање со партии кои имаат дамки во своето работење! КОАЛИЦИРАЊЕТО ЌЕ ЈА РАЗВОДНИ ИДЕОЛОГИЈАТА. Од тоа корист ќе имаат само нашите ривали“

Кастро (1948)