24sedum.net

24 седум вести портал

Што ќе се случи ако лукот го јадете на празен стомак?

Воспаление од секаков вид може да се спречи и излечи со лук. Оние кои страдаат од артритис можат да имаат огромна корист од него.

Лукот штити од габични инфекции, брадавици, бактерии и сите други бактериски инфекции.

Слабиот имунолошки систем е вообичаена појава денес. Поради падот на имунолошкиот систем, често се појавуваат настинки, грип, алергии на носот и посериозни болести. Кога вашиот имунолошки систем е силен, тој е во состојба да ве заштити.

Лукот ви дава сила. Едно чешне лук содржи 12 мг калиум, 5 мг калциум и 100 сулфурни соединенија.

Лукот е многу добар за белите дробови. Тој ќе ви помогне во превенција и третман на респираторните органи.

Може дури и да спречи пне вмонија, бронх итис, кашлица и многу повеќе.