24sedum.net

24 седум вести портал

21 цитати од успешни личности за успехот

За да го поминеш патот на успехот, многу често треба да бараш инспирација.Таа може да се пронајде на многу места. Но една од најдобрите варијанти за стимул во тешките моменти се успешните луѓе. Тие ја поседуваат мудроста со која младите претприемачи сеуште не се стекнале, и искуство да ти го посочат вистинскиот пат, бидејќи веќе го поминале. Самиот Рокфелер препорачал да се изучуваат биографиите и моделите на најбогатите луѓе во светот за да стигнеш до успехот.

Времето од осум часот до осумнаесет часот вообичаено е определено за деловни задачи, а остатокот е личното време определено за тебе и семејството. Во што ќе го инвестираш тоа време е твое решение, но ако се стремиш кон успех тогаш ние, имаме неколку совети. Инвестирај во запознавање на богатите луѓе, нивното размислување и нивните искуства. Секој од нив има постигнато своите успеси на различен начин, но во патот на сите има нешто заедничко. Имено – многу јасни цели, мотивација, магнетичност и се разбира мудрост.

За тебе сме избрале неколку мудри мисли на успешни луѓе кои носат многу вистина во себе.

1. “Парите ќе дојдат кај тебе преку други луѓе. Затоа биди Дружељубив. Луѓето кој не се комуникативни премногу, ретко стануваат богати. “- Џон Рокфелер

2. “Од една одредена точка натаму парите се ирелевантни. Тие престануваат да бидат цел. Играта е она што е интересно. “- Аристотел Оназис

3. “Ако го даваме најдоброто од себе, тогаш ние сме успешни. Успехот е максимално искористување на можностите кои ги имаме. “- Зиг Зиглер

4. “Работете! ” – Доналд Трамп, претседател на САД

5. “Паметниот зборува со глава, мудриот со срцето, а глупавиот … само тој користи уста. ” – Џек Ма

6. “Најголемиот ризик е да не се преземаат никакви ризици. Во свет кој се менува навистина брзо единствената стратегија која е загарантирана е дека за да се пробиеш треба да се превземаат ризици. ” – Марк Цукерберг, творец на Facebook.

7. “Вие добивате од животот она што имате храброст да го побарате. ” – Опра Винфри, телевизиски презентер

8. “Кога ќе кажеш: ” Не можам да си го дозволам “, мозокот престанува да работи. Ако го поставиш прашањето: “Како можам да го имам тоа? ” Мозок започнува да мисли. “Роберт Каосаки, американски претприемач, инвеститор, мотивациски говорник и писател на бестселери во жанрот мотивационо литература.

9. “Дознајте што можете да направите сами. ” – Дејвид Черитен

Дејвид Черитен е еден од првите инвеститори во компанијата Google и денес не му останува ништо друго освен да се радува на добри дивиденди од првичната инвестиција. Таа била $ 100 000 направена во 1998 година. Независно од своето богатство тој не оди на фризер,се шиша сам. Дури и незначителен, овој начин на заштеда може да ви послужи, ако го применувате и во други области на вашиот живот.

10. “Разбирам дека парите не се се. ” – Хауард Шулц.

Претседателот на одборот на директори на Starbucks смета дека вредностите на човек се многу поважни од неговиот капитал.

11. “Успешните луѓе секогаш бараат можност да им помогнат на другите. Неуспешните луѓе секогаш прво прашуваат “А јас што ќе добијам од тоа? ” – Брајан Трејси

12. “Оние кои се доволно луди да мислат дека можат да го променат светот се оние кои го прават тоа. ” – Стив Џобс, творец на Apple.

13. “Замислете дека имате автомобил кој ќе ви биде единствен за цел живот. Се разбира дека ќе се грижите за него, ќе му менувате често маслото, ќе го возите внимателно итн. Сега замислете дека телото и умот се единствените кои ги имате во текот на целиот живот. Затоа се грижите за нив. Главната предност на луѓето се самите тие. Затоа Инвестирајте во себе. “- Ворен Бафет

Смета најголемиот инвеститор во историјата на модерните финансиски пазари, Ворен Бафет кој е прогласен од страна на списанието “Форбс ” во 2008 г за најбогат човек во светот “.

14. “На светот не му е гајле за твоето самодоверба и самопочит. Тој очекува од тебе достигнувања пред да го земе во предвид чувството за твоето лично достоинство. “- Бил Гејтс

15. “Избегнувајте непотребни трошоци. ” – Инвар Кампрад, основач на IKEA.

16. “Никогаш немојте да бидете алчни, не ги користете другите и секогаш имајте висок морал, кога работите со пари. Користете ги сите можности кои ги имате. “- Роберт Куок, најбогатиот човек во Малезија.

17. “Живејте скромно! ” – Ли Кашин, најбогатиот човек во Азија и во топ 10 најбогати луѓе во светот

18. “Без разлика од каде доаѓаш, успехот ти се определува исклучиво од твојата сопствена доверба и волја. ” – Мишел Обама, екс-прва дама на САД

19. “Не сум неуспешен. Само сум се обидел десет илјади пати “, – Томас Едисон, основач на General Electric

20. “Ако некој ден се покаже дека одите по еден пат, но сакате нешто друго и поинакво, продолжете да се обидувате. Ако и овој пат не е правилен, обидете се повторно. Продолжете да се обидувате додека не најдете нешто што ви буди страст. Тоа ќе биде работата која има значење за вас и за другите. Луксуз е кај човекот да се комбинираат страста и придонесот во работата. Но, тоа е најприроден пат. “- Шерил Сенберг .Како главен оперативен директор на Facebook, тој успева да стане мрежа во победничка стратегија и да капитализира огромни приходи за компанијата.

21. “Капиталот не е толку важен во бизнисот. Искуството не е толку важено. Можете да добиете и со двете. Важни се идеите. ” – Харви Файърстоун, Firestone Tire & Rubber Co