24sedum.net

24 седум вести портал

Сe бaрa среќниoт добитниk: Oсвоил 2,4 милиони евра, но не се пријавил веќе два месеци за да ја подигне наградата

24 часа во денот, 7 дена во неделата – читај 24седум и биди во тек со сите случувања во Македонија и светот

С
одржини од ПОЛИТИКАТА, ЕКОНОМИЈАТА, СПОРТОТ И ОПШТЕСТВЕНАТА СФЕРА – во продолжение содржината за веста

Сите барем еднаш во животот сме играле лото или бинго чисто од забава ненадевајќи се на добивка. Но што ако токму тогаш ја добиете главната премија а вие не сте ни свесни за тоа?

Нешто слично вееојатно се случува во Германија. Награда од 2,4 милиони евра била издвоена на германската лотарија пред околу два месеци, но среќниот добитник се уште не се пријавил да ја подигне наградата.

„Ние направиме се што е можно за да го најдеме победникот и да му ја дадеме неговата награда“, изјави портпаролот на Вестлота, Аксел Вебер, цитиран од списанието Феникс.

Вработените во Вестлот во Минстер побарале од своите клиенти да ги проверат старите лотарии. Тие претпоставуваат дека новиот милионер доаѓа од областа Рур каде што бил уплатен билетот за лотарија на 25 август.