24sedum.net

24 седум вести портал

Заев: Бени Шаkири е мој другар, тој не дава глас за ВМРО-ДПМНЕ

Бени Шакири е мој другар. Ние сме и пријатели и тој не дава глас за ВМРО-ДПМНЕ, кој што сака нека каже. Верувам во тоа и заедно верувам во исти вредности, вели премиерот Зоран Заев во гостувањето на емисијата „Клик плус“. на ТВ 21.

Тој потенцира дека „знаел со Шакири за што се борат во времето на режимот и уживанциите со свирењето гитара во кампањата на претходните избори“.

-И Ана Петровска е моја пријателка. Одлично си ја вршеше работата, но проблемот во нивната партија придонесе таа да не биде веќе дел од Државниот инспекторат за животна средина, наведува Заев.

Според него, како партија изгубиле на изборите 10 до 15 илјади гласови поради тоа што граѓаните не биле задоволни од нив.

-25 илјади гласови останаа дома. Не очекувам резултат во Скопје како претходните избори, но очекувам да освоиме 120 илјади што ќе биде доволно. Седењето дома не е решение, иако го сфаќам револтот, истакнува претседателот на СДСМ.