24sedum.net

24 седум вести портал

ПСИXOЛОЗИТЕ ТВРДАТ ДЕKA РАБОТИ Оваа реченица привлекува пари и треба да се изговара секој ден

Можете да ја изговарате на глас, или во себе. Според законот за привлекување, секој може да го промени својот живот доколку има позитивни мисли.

Истото важи и за финансиите, тврдат психолозите, кои веруваат дека една реченица може да влијае на приливот на пари.

Се разбира, ова не значи дека парите веднаш ќе ви паднат од небо дури вие не правите ништо за да ги имате, така што и во овој случај, напорот и работата се неопходни, но за да привлечете пари, треба да ги проимените ставовите за почеток.

Луѓето кои веруваат дека вредат повеќе, ќе бараат повеќе и ќе добијат онолку колку што мислат дека вредат. Многу луѓе се плашат од финансиски прашања и од тој страв може да ги пропуштат шансите за напредок, развој и напредување. Кај таквите луѓе, постои црв на сомнеж што го јаде верувањето дека тие вредат и заслужуваат повеќе.