24sedum.net

24 седум вести портал

НА ВУЧИЌ МУ ПОДГОТВУВAA ATЕНТАТ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА СТЕФАН НЕМАЊА Брнабиќ ги откри деталите

Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, изјави денес дека било планирано убиство на претседателот на Србија, Александар Вучиќ и дека наводите за прислушкување на Вучиќ и аферата „Јовањица“ се обиди за државен удар.

-Тоа беше планирано долго и детално.

Во Министерството за внатрешни работи (МВР) се формираа паралелни структури и се водеа кампањи во тајкунските медиуми, кои ги пренесуваа медиумите во регионот со цел да се дехуманизира Вучиќ и од него и неговото семејство да се направи криминален клан – изјави Брнабиќ за ТВ Пинк.

Премиерката посочи дека атентатот на Вучиќ бил планиран на откривањето на Споменикот на Стефан Немања во Белград, на 27 јануари годинава, но не наведе детали и зошто обвинителството не покренало постапка против одговорните.

-Да го застрелaa Вучиќ, ќе направеа наратив дека тоа е природно: „Кој знае во што се вмешани тој и неговото семејство“ – истакна Брнабиќ.