24sedum.net

24 седум вести портал

Непознат испраќач со писмо со kyршум како закана: И премиерот и министерот односно првиот човек на словенечката Влада со закана по животот

Словенечкиот премиер Јанез Јанша и министерот за одбрана Матеј Тонин добиле на домашна адреса писма со закани по живот, објави телевизијата Н1. Во писмата имало и куршуми од поголем калибар.

Премиерот Јанша во писмото добил и слика од него со нацртана цел. Непознатиот испраќач во писмото се заканил и на семејството на словенечкиот премиер и додал дека Јанша „прв ќе падне“, а истата судбина ќе ги снајде приврзаниците на неговата влада.


Министерот Тонин за Н1 потврди дека добил писмо со куршум, а заканата гласела: „Мислите дека војската ќе ви помогне. Нема кога ќе ти судиме на народен начин. И тоа време наскоро доаѓа. Директно во глава“