24sedum.net

24 седум вести портал

ЦЕНИТЕ ВО ПЛАФОН, А 90 % Е РЕЗЕРВИРАНО: Еве колку чини викенд на 3 најпопуларни планини за Нова година

Иако луѓето одат на планина главно за скијање и други зимски идили, станува сè попопуларно да се оди таму за забава и добро ноќно уживање.

Иако дочекот на Нова Година можеби сè уште ви изгледа далечен, она што треба да го знаете е дека многумина веќе имаат резервирано продолжен викенд во популарните српски планини, судејќи по локациите за наоѓање сместување. Еве колку чини сега сместувањето за новогодишниот викенд на Копаник, колку на Златибор и Дивчибаре.

Многу места се веќе пополнети

Српските планини кои се најпопуларни се Копаоник, Златибор и Дивчибаре, па многумина се одлучуваат да ја дочекаат Новата година на овие дестинации. Посетени се популарни хотели и барови. Често се случува приватното сместување да се распродаде многу пред сезоната.

Така е и годинава. Многумина веќе резервираа сместување за продолжениот новогодишен викенд, па со семејството или пријателите ќе се упатат кон една од омилените планини во Србија.

Резервации за Копаоник

Веќе на 26 октомври сајтот за пребарување на сместување ќе ве информира дека 93 отсто од капацитетите се веќе резервирани за новогодишниот викенд.

Воопшто не чуди што цената на најевтиното сместување за три ноќевања во апартмани кои се на околу четири километри од Ски центарот изнесува 23.514 динари. Ова е најевтиното низ кое можете да поминете, но треба да се нагласи дека просечната цена за три ноќевања е 35.000 динари.

Кога се во прашање хотелите, најевтиното сместување за три ноќевања со појадок е 41.326 динари. Станува збор за објект со три ѕвезди.

Она што е важно да се знае е дека како што се приближува сезоната, цените само ќе растат.

Резервација за Златибор

Иако некои тврдат дека Златибор пропаѓа поради зголемената урбанизација, ова и понатаму е омилена српска планина. Омилен е особено кај младите кои сакаат добро да се забавуваат. Она што треба да се напомене е дека цените се значително пониски од оние на Копаоник.

Така, за три ноќевања во новогодишниот период најевтина опција е стан на три километри од центарот, кој чини 15.872 динари.

Сместување во хотел со вклучен појадок во цената за периодот од 31 декември до 3 јануари, во овој момент ќе треба да платите најмалку 61.724 динари.