24sedum.net

24 седум вести портал

Илон Маск објави кои ТPИ KPИПТОBAЛУТИ ги поседува

Најсилните криптовалути во светот деновиве се повторно во зелено, оптимизмот на инвеститорите расте, берзите цветаат и сè е прекрасно – па логично е што покрај биткоинот и етерeумот, вредноста на помалку значајните алткоини пораснале. Една од нив е Шиба ину (SHIB), мемe криптовалута направена според моделот на Доџкоин, чии автори и сопственици се надеваат дека, исто така, ќе доживее големо зголемување на вредноста.

Да потсетиме, Доџкоин беше создаден од шега, но беше прифатен од Елон Маск, па со неколку негови твитови, оваа монета од четвртата, петтата или шестата децимала во износ од долар порасна доволно за да се измери нејзината вредност во десетици центи. и пазарна капитализација во милијарди долари.

Надевајќи се дека ќе ја постигне славата Доџкоин, еден сопственик и поддржувач на алтернативната монета Шиба ину го праша Маск на Твитер колку од овие дигитални монети тој самиот поседува, а тој накратко одговори „ништо“. Овој твит со еден збор предизвика пад на вредноста на криптовалутата SHIB за околу 8%, а Маск ја продолжи дискусијата објаснувајќи ја својата инвестиција.

„Купив биткоин, етереум и доџ од љубопитност“, напиша тој, нарекувајќи ги овие криптовалути „ascii hash strings“, серија од алфанумерички шифрирани знаци (што, ќе признаете, не е далеку од нивната вистинска дефиниција).

Најбогатиот човек на светот продолжи да споделува инвестициски совети кога станува збор за криптовалутите. „Како што реков претходно, не инвестирајте сè во крипто! Вистинската вредност лежи во правење производи и обезбедување услуги за луѓето, а не во пари во каква било форма“, рече човекот кој, главно во акциите на неговата Tesla и SpaceX, моментално поседува богатство проценето на повеќе од 250 милијарди долари.