24sedum.net

24 седум вести портал

Казнети 23 лица за неносење на маска

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 23 прекршоци.

Инаку, мерката за носење на заштитна маска на отворено е укината, со препорака за носење на маска кога лицата се во поголема група, а останува на важност мерката за задолжително носењето на заштитна маска во јавен превоз, такси превоз и во сите затворени простори.