24sedum.net

24 седум вести портал

Има 95 години и тврди дека никогаш не се потстрижил, неговата коса е долга повеќе од 7 метри (ВИДЕО)

95-годишен маж од индиската држава Карнатака тврди дека никогаш во животот не се потрстржал, а косата му е долга повеќе од 7 метри. Сега тој мора да ја замота околу главата за да може да се движи.

За време на карантинот многумина се жалеа дека не можат да се потрстрижат, но овој Индиец тврди дека тоа не го сторил цел живот. Додапалиах, многумина го доживуваат како божество, а косата мора да ја замота како кугла на врвот на главата и да ја прицврсти со крпа за да може да се движи.

Како што јавуваат британските медиуми, тој никогаш не ја скратил косата за да не го загуби статусот кај оснатите кои го доживуваат како божество.