24sedum.net

24 седум вести портал

Најинтелигентните хороскопски знаци

Астролозите велат дека претставниците на три хороскопски знаци се убедливо поинтелигентни од остантите знаци во зодијакот. Нивниот мозок никогаш не мирува, а идеите само се редат.

Лесно се снаоѓаат во сите ситуации, а ако се најдат во неприлика брзо ќе се извлечат, баш поради брзината на својот ум.

Водолија

Припадниците на овој знак се екстремно интелигентни, што објаснува како меѓу нив има голем број генијалци. Одлично ги поминуваат тестовите за интелигенција, имаат талент за различен и оригинален пристап на проблемите и голема можност за концентрација. Колку се поинтелигентни, толку се посклони на емотивна нестабилност.

Близнаци

Припадниците на овој знак се многу бистри, а ги одликува и најголема брзина на размислување со што доаѓаат до решение за проблемите без премногу мака. Имаат одлучна способност за влијаење и совладување нови вештини, но тоа им користи само ако се подготвени да се посветат на едно нешто.

Јарец

Припадниците на овој знак поседуваат т.н. практична интелигенција која ги тера на повеќе во сѐ, па така и во знаењето. Имаат завидна меморија која им овозможува да ги помнат и најбаналните работи кои нив секогаш им користат, а одлично го применуваат стекнатото знаење и никогаш не го забораваат тоа што веќе еднаш го совладале