24sedum.net

24 седум вести портал

Заев: Во Скопје се бира градоначалник, а кмет во Бугарија, тврдам дека Данела има бугарско државјанство

Тврдам дека Данела Арсовска е државјанин и на Бугарија. Ова го изјави премиерот Зоран Заев утринава за Утрински брифинг.

– Многу е сериозна оваа работа. Таа не демантира. Чист демант нема. Вистината ќе излезе до крај. Во Скопје се бира градоначалник, кмет се бира во Бугарија. Имало Скопје кмет 1941 но овде бираме градоначалник. Тврдам дека Данела Арсовска е државјанин и на Бугарија. Проблемот е политички, етички, нечесен. Мора да им кажете на своите граѓани, вели Заев.

Претседателот на СДСМ вели дека очекува независната кандидатка за градоначалник на Град Скопје поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, Данела Арсовска да се повлече.

– Очекувам Арсовска да се повлече веднаш, ако малку си го сака Скопје и скопјани. Ова е понижување, вели Заев.