24sedum.net

24 седум вести портал

ЗБОГУM ФЕЈСБУК – Светските медиуми со брзина ма светлината пренесоа најнова вест – од вечерва компанијата со ново име

Основачот на најпознатата социјална мрежа Фејсбук, Марк Закерберг објави дека оваа компанија официјално го сменила името. Отсега се вика Мета.

Неговата последна објава за ребрендирање на компанијата, која ги поседува и Instagram и WhatsApp, предизвика конфузија и шпекулации на социјалните мрежи.

Засега нема повеќе информации колку се работело на промена на името – кога во јавноста стигна веста за ребрендирањето, медиумите објавија дека новото име не им е познато ниту на вработените во компанијата.

Марк Закерберг објави дека компанијата Фејсбук официјално го сменила името. Отсега ќе се вика „Мета“.

Закерберг ги објави промените минатата недела и дека компанијата ќе доживее ребрендирање, па така компанијата која ги поседува и Instagram и WhatsApp ќе се вика Мета.

Името „Мета“ се заснова на повеќекратните референци на Закерберг за „метаверзум“ и „Хоризонт“ како име за Фејсбук.