24sedum.net

24 седум вести портал

Љубиша Николовски: Поддржувачите на ВМРО го достигнаа максимумот во првиот круг, можеби оние на СДСМ кои апстинираа го кренаа процентот на излезеност во вториот круг

Љубиша Николовски на Канал 5.

Ако СДСМ го изгуби градот и поголем број на општините тогаш можеме да зборуваме за општо генерално расположение дека не се задоволни од централната власт. Јас сметам дека станува збор за незадоволство од локални раководители. Ако СДСМ го изгубат Скопје, тогаш можеме да разговараме за тоа дека се незадоволни од централната власт

Анализите беа дека во изборниот прв круг поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ достигнале максимум. Факт е дека бројот на поддржувачи на СДСМ апстинираше. Можеби тие, го кренаа процентот на излезност во вториот круг

Зоран Иванов на Канал 5 – Заев и СДСМ поминаа низ многу премрежја. Преспански договор, договор со Бугарија. Мислам дека сите како граѓани сме повредени од Преспанскиот договор. Премиерот се жртвуваше самиот себе, повратно јадеше ќотек но реши круцијален проблем. Се акумулира незадоволството.