24sedum.net

24 седум вести портал

Јутјубер го предизвиka Маск: Ако донираш 6 милијарди на ОН, јас ќе дадам 10 милиони долари

Џејк Пол, познатиот Јутјубер кој во последно време се занимава и со бокс, го предизвика Илон Маск да донира шест милијарди долари во ОН.

Јутјуберот се обрати до Илон Маск на Твитер и вети дека ќе донира 10 милиони долари на ОН доколку тој донира шест милијарди. И неговиот твит да го споделат 690 илјади луѓе.

„Еј, Илон Маск, ако донираш шест милијарди долари на ОН за решавање на проблемот со гладот, јас ќе донирам 10 милиони ако овој твит добие 690 илјади ретвитови“, напишал Џејк Пол.

За 17 часа од објавувањето на твитот, Џејк Пол доби нешто повеќе од 10.000 ретвитови, односно споделувања.

Да потсетиме, Илон Маск јавно побара од лидерите на ОН да објаснат како неговите 6 милијарди долари ќе го решат проблемот со гладот ​​во светот. Маск рече дека веднаш ќе ги продаде акциите на Тесла и ќе го реши проблемот доколку се објави јавно како ОН ќе го решат проблемот. Сè уште од Обединетите нации не објасниле.