24sedum.net

24 седум вести портал

Мицkосkи: „Cеверна“ е реалност, ако не се почитува има ДPУГИ ПОCЛЕДИЦИ

Новото уставно име Република Северна Македонија е реалност, дали реалноста ни се допаѓа, не ни се допаѓа , вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

-Тоа што се случува во советите е бидејќи законот за локална самоуправа не е усогласен со уставот. Затоа изјавите се такви какви што се. Дали од тоа некој сака да направи дефокус од падот на Владата, е друга тема.

Суштината е дека треба да имаме брзи парламентарни избори со оставка на Владата и да ги решаваме. Ако ме прашувате дали е реалност, па ние функционираме. Таа нова реалност ја донесе Зоран Заев, ние сме се произнеле за таа нова реалност.

И новите градоначалници се произнесоа. Дали реалноста ни се допаѓа, не ни се допаѓа. Ако не се почитува таа реалност, има други последици, како Обвинителство и судство, кажа Мицкоски.