24sedum.net

24 седум вести портал

Се оженил 4 пати за 37 дена, и се развел три пати и тоа само да го „измами“ работодавачот

Човек од Тајван смислил начин како да добие долг, платен годишен одмор.

Се оженил четири пати, се развел три пати и тоа само нешто повеќе од еден месец, односно 37 дена, и така добил вкупно 32 дена одмор.

Според законот на Тајван, на секое лице кое се прави венчавка, му следуваат осум дена одмор. Затоа секој осми ден после венчавката, повторно се оженил со истата жена, и така три пати.

Но, тоа не му одело така како што посакувал. Неговиот работодавач, банка, на која работел како шалтерски работник, не сакал после осмиот ден да му даде следен одмор, на кој Тајванецот сметал дека имал право, па ја тужел банката. На крајот банката морала да му исплати 600 евра отштета, затоа што човекот не го прекршил законот, само го искористил неморално.