24sedum.net

24 седум вести портал

Не е фотошоп – дали сте знаеле дека Америkaнците имале банкнота од 100.000 долари?

Многумина се загледале, но не е фотошоп. Верувале или не, Американците имал банкнота од 100.000 долари! Штампана е во почетокот на 20 век кога гувернерот на Њу Џерси од 1911 до 1913 бил Вудро Вилсон, кој подоцна станал претседател на САД.

Демократот Томас Вудро Вилсон бил 28-от претседател на САД од 1913 до 1921 година. Дотогаш бил претседател на универзитетот Принстон и гувернер на Њу Џерси пред да победи на претседателските избори во 1912 година.
Многумина се загледале, но не е фотошоп. Верувале или не, Американците имале банкнота од 100.000 долари! Штампана е во почетокот на 20 век кога гувернерот на Њу Џерси од 1911 до 1913 бил Вудро Вилсон, кој подоцна станал претседател на САД.

За време на неговиот мандат за првпат во Белата куќа било истакнато и српското знаме, бидејќи научникот Михајло Пупин и тој биле пријатели, пренесува Курир.рс.