24sedum.net

24 седум вести портал

Заев: Кажав тоа што имам, немам коментари повеќе

На прашањето, дали со заминувањето се поништува договорот со Али Ахмети, за Албанец премиер на 100 дена пред парламентарни избори, за „Слободен печат“ изјавил дека нема коментар.

„Немам коментари повеќе. Кажав тоа што имам на последната прес конференција“,  одговорил кратко Заев.

Заев на својата последна пресконференција изјави: „Ја преземам одговорноста на себе. Поднесувам оставка од позицијата премиер и претседател на СДСМ. Им честитам на сите прогресивни граѓани кои се бореа силно за интегрирана Северна Македонија“, изјави Заев.