24sedum.net

24 седум вести портал

Aнкета: ГЕРБ на Борисов води пред сите останати

ГЕРБ останува прва политичка сила со 23,8 отсто, БСП е на второ место со 16,7 отсто, според најновата анкета на Сова Харис спроведена кон крајот на октомври и почетокот на ноември на барање на Дир.бг.

Алијансата на Кирил Петков и Асен Василев останува трета со 15,6%, а по неа е ИТН со 13,4%. МРФ е на петтото место според истражувањето со 9,7%.

Исклучителен пад бележи коалицијата на Христо Иванов и ДБ и остана шеста со 9,1%. Маја Манолова и ИБГНИ остануваат на прагот за влез во Народното собрание со 4,1%, објави агенцијата „Сова Харис“, пренесува бугарски Трибуне.