24sedum.net

24 седум вести портал

Фурkaн: Мицкоски собира потписи за 61 пратеник, на ДУИ му фали ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ собира потписи за ново мнозинство. Целта е 61 глас. Мицкоски е сигурен дека ќе раководи и ќе го увери коалиционите партнери дека ќе ги обезбеди потписите на 61 пратеник, пишува новинарот Фуркан Салиу на фејсбук.

Според пишувањата на Салиу, на ДУИ многу му фалело ВМРО-ДПМНЕ.