24sedum.net

24 седум вести портал

СME ЖИВEEЛЕ ВО ЗАБЛУДA Решенa нajголемата МИСТЕРИЈА на цртаниот филм „Том и Џери“ – кога ќе ја прочитате, НЕМА да ви се верува!

Толку години погрешно мислење…

Приказната за мачорот Том и глувчето Џери кои живеат во иста куќа и постојано се надмудруваат, редовно завршувала така што Том останал бесен, а Џери успеал да стигне до посакуваната цел, со многу бркање и духовити ситуации.

Во една прилика нивното надмудрување беше прогласено за „насилно“, но адаптираните епизоди не беа толку успешни како оригиналните.

Цртаниот филм, не така одамна, „наполни“ 80 години, кога беше решена голема мистерија – дали Том и Џери се пријатели или непријатели?

Одговорот е – тие се најдобри пријатели!

– Том и Џери се најдобри пријатели, но Том мора да се преправа дека го мрази Џери за да го заштити и за неговиот сопственик да не го замени со мачка која навистина ќе сака да го убие – стои во објаснувањето.