24sedum.net

24 седум вести портал

Пратениk од „новото мнозинство“: Мојот потпис нема да стои на листа заедно со „Левица“

Пратеникот на Алтернатива, Скендер Реџепи-Зејд денеска рече дека тој се залага за рушење на оваа власт, но не по цена да стави потпис на список на кој е се потпишани и пратениците од Левица.

„Кога ја составувавме листата, Левица не беше дел од неа. Не прифаќам мојот потпис да е дел од списокот заедно со потписот на лидерот на Левица“, рече Скендер Реџепи-Зејд.

„Не го добивме мандатот да им служиме на антиалбанските каузи“, додаде Зајд.

Дали според оваа изјава, Заев прави пресврт и ВМРО-ДПМНЕ заедно со нивните партнери нема да можат да соберат 61 потпис колку што е потребно за гласање за недоверба на Владата, останува да видиме во текот на денот.